Podání přihlášky ke studiu

Výběrové řízení na ERASMUS+ 2022/2023

Milé studentky/Milí studenti,

je nejvyšší čas přihlásit se na Erasmus a vystudovat semestr nebo rovnou dva v zahraničí. Jedná se o studijní pobyt v akademickém roce 2022/2023

Kdo se může účastnit?

  • Student/ka prezenčního či kombinovaného studia,
  • Student/ka bakalářského studia s úspěšně ukončeným 1. rokem studia,
  • Student/ka navazujícího magisterského studia bez omezení,
  • Student/ka doktorského studijního programu bez omezení.

Podmínkou Erasmus je získání 30 ECTS kreditů za jeden semestr studia na zahraniční univerzitě nebo složení alespoň 5 zkoušek. Někde to bude snadnější, jinde možná trochu těžší, ale Erasmus před Vámi zvládlo více jak 10 milionů studentů (nejen z celé Evropy). Všechny předměty, které si z Erasmu přivezete Vám budou uznány. V případě sylabové shody alespoň 50% mohou být uznány jako shodné s Vaším studijním plánem, v případě neshody budou uznány jako povinně volitelné nad rámec Vašeho studijního plánu.

Co se jazyka studia týče, není nutné studovat v angličtině. V rámci Erasmu můžete studovat i v jazyce země, do které pojedete, či v jakémkoliv jiném jazyce, ve kterém probíhá výuka.

Obecně se nedoporučuje vyjíždět v letním semestru posledního ročníku studia, neboť období trvání semestru a zkouškového období se v zahraničí často liší a neumožní studentovi absolvovat státní závěrečnou zkoušku na TF v řádném termínu a vede tak často k prodloužení studia.

Co musíte udělat???

  1. Poslat CV v AJ a CJ
  2. Poslat motivační dopis v AJ nebo jazyce ve kterém chcete studovat (jestliže chcete jet do Španělska a mluvíte španělsky a pod), v dopise uvedete, ve kterém semestru chcete vyjet a kam. Zvolte prosím prioritní univerzitu a další jako variantu č.2.
  3. Výpis známek z UIS (v současné době netrváme na potvrzení studijním oddělením), kde bude uveden Váš studijní průměr.
  4. Certifikát o znalosti jazyka (jste-li držitelem/držitelkou)

Všechny dokumenty pošlete elektronicky na divisovamonika@tf.czu.cz nejpozději do 14/02/2022.

Tešíme se na Vás!

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.