Podání přihlášky ke studiu

Konference ICGCM a AAME 2019

Katedra materiálu a strojírenské technologie Technické fakulty ČZU v Praze hostila na konci července mezinárodní vědeckou konferenci „International Conference on Green Composite Materials“ podporovanou Českou zemědělskou univerzitou v Praze, University of Malaysia a Curtin University, Sarawak Malaysia. Součástí konference byl workshop AAME.

Konference se zúčastnili zástupci z dvanácti různých zemí, kteří představili nové koncepce materiálů citlivých k životnímu prostředí, které šetří primární suroviny a jsou ve většině případů recyklovatelné. Jedná se především o vývoj materiálů na bázi obnovitelných zdrojů. Výsledky zaměřené na využití přírodních plniv na celulózové bázi, možnosti jejich využití v oblasti biologicky odbouratelných materiálů a v oblasti 3D tisku prezentoval také mezinárodní tým tvořený i zástupci Technické fakulty. Tento materiálový výzkum jednoznačně rozvíjí zaměření fakulty v oblasti „Life Sciences“. Na konferenci byla též představena strategie ČZU v oblasti společenské odpovědnosti (CSR), kam bezesporu vývoj a aplikace „zelených“ materiálů patří. Pro účastníky konference byla uspořádána prohlídka laboratoří Katedry materiálu a strojírenské technologie, která disponuje výzkumnými laboratořemi vybavenými na světové úrovni díky řešení různých výzkumných a operačních projektů a také v neposlední řadě díky podpoře vedení Technické fakulty.

Soubory ke stažení

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.